Zondag 18 september 2016 was een spannende dag bij Silhouette. Om 17:00u, na het sluiten van de winkel, trokken we onze kluskleding aan en gaven we de winkel een metamorfose!

Als je wel eens in onze winkel aan de Karel Doormanstraat 467 in Rotterdam bent geweest, dan weet je dat er geen woord gelogen is aan onze slogan ‘de meeste hoge hakken per m²’. En die hoge hakken stonden op tafeltjes in onze winkel, maar eigenlijk kwamen ze daar niet lekker tot hun recht. De tafeltjes waren eigenlijk nét te laag en te klein, en doordat we zoveel schoenen hebben, was het nogal eens chaotisch in onze winkel. Dat moest anders!

In de aanloop naar de verbouwing hebben we met ons hele team gebrainstormd: hoe moet het dan wél? We wisten één ding zeker: de gezellige sfeer en het ‘je mag hier alles vastpakken en aanproberen-gevoel’ moest behouden blijven. Dus geen wit statisch interieur en glasplaten. Maar mooie tafels in een luxe houtlook op een goede hoogte, zodat we onze spullen goed kunnen presenteren. We wilden met hoogte werken, zodat je, als je van buiten naar binnen kijkt, over de voorste tafels heen kunt kijken en ook onze laarzen goed kunt zien. Na veel puzzelen, plattegronden maken en nadenken over de praktische kant waren we er uit: de tafels en kasten konden vooraf worden gemaakt door onze MVA (most valuable asset, oftewel: ons manusje van alles) die alle nieuwe kasten en tafels daarna op locatie in de winkel in elkaar kwam zetten!

Boven: de 'oude' winkel. Links onder: alle schoenen in de winkel zijn van de tafels af en de tafels zijn eruit! Rechts onder: onze nieuwe kasten worden afgewerkt.

Ook de toonbank moest eruit: de toonbank was eigenlijk te laag om er lekker achter te werken en we hadden er eigenlijk te weinig ruimte. Een kassa, en computerscherm en een pinautomaat en nagenoeg de hele toonbank was volgebouwd. Die moest ook het veld ruimen. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan – wat een klus was dat! Het ding, dat er al meer dan 20 jaar stond, wilde met geen mogelijkheid uit elkaar…. dus toen maar de ‘botte bijl techniek’ en uiteindelijk wonnen onze klussers van de toonbank. Grappig: we hebben nog een stukje van onze vloerbedekking van 20 jaar geleden gezien……. de vloerbedekking is ondertussen al meermaals vervangen, maar bij het leggen van een nieuw tapijt was de toonbank nooit verplaatst! Best leuk, zo’n stukje vintage vloerbedekking….

verbouwing-winkel-2

Maandagochtend voor opening van de winkel konden de nieuwe tafels geplaatst worden, de kasten gevuld en de toonbank ingericht. Ook de spullen konden weer uitgestald worden op de nieuwe presentatietafels en hoewel het nog niet spic-en-span was, konden we gewoon om 13:00u weer open. Wat een verschil! Nou ja, voor ons dan. We zijn benieuwd hoeveel klanten merken, dat de winkel een metamorfose ondergaan heeft!

En het allerleukste? Dat vinden we stiekem zelf onze mooie nieuwe zithoek. De oude stoelen eruit, de nieuwe bank-met-opbergruimte-voor-van-alles-en-nog-wat met mooie kussens erin. Wat vind jij ervan?

verbouwing-winkel-3

Hartelijke groet!
Team Silhouette